Faciliteter og lokaler

Information om skolens faciliteter, herunder skolens beliggenhed, skolebygningerne og skolemøblerne

Hornbæk Skole ligger naturskønt; hævet over Gudenåen og lige ved både skov og å. Disse faciliteter bruges gerne i undervisningen.

Skolen er placeret ca. fire km fra Randers centrum. Der kan cykles til skolen ad cykelstier fra Randers midtby.

Skolens bygninger

Hornbæk skole råder over mange gode faciliteter til undervisning.

Vores indskoling har flotte nye lokaler med nem adgang til det fri. Indskolingen råder desuden over en nyopført legeplads.

Skolen råder over en stor moderne idrætshal, der bruges af det lokale foreningsliv om aftenen og i weekenderne. Derudover har skolen dejlige store grønne områder til udendørsaktiviteter.

Skolens bygninger omfatter tre fløje og en forhenværende lærerbolig fra 50'erne, en hal fra 90'erne og et indskolingshus fra 2002.

De ældste og delvis moderniserede fløje ligger i to planer.

I april 2009 blev en fløj med et klasselokale og et naturfagslokale indviet.

I slutningen af 2010 blev et indskolingsafsnit bestående af fire klasselokaler, musiklokale og fællesrum indviet.

Elevernes skolemøbler

Nogle dele af skolen er af ældre dato, men der er et stort fokus på løbende udskiftning af f.eks. elevmøblement – vi køber nye "klassesæt" af borde og stole hvert år, så der langsomt sker en udskiftning.

I 0.-2. klasse sidder eleverne på taburetter. Fra 3. klasse udskiftes stolene, således at eleverne har stole med trinløs højdeindstilling. I de klasser, hvor dette endnu ikke er sket, benyttes faste stole med svagt skrånende sæde. Stolen kan justeres i højden, men i praksis er det lettere at skifte til en stol i rette højde.